Iseckan crni i beli luk prodinstati na ulju. Dodati bareni pirinač, grašak, jaja,začiniti i kratko prodinstati. Ostaviti nadev da se prohladi.
U nadev potom dodati parmezan, promešati i praviti pitu. Ređati u nauljenu tepsiju redom: kore, nadev, kore i ponavljati postupak dok se ne potroše svi sastojci.
Pitu premazati sa malo ulja i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 200*C, oko 20 minuta.
Pečenu pitu prohladiti, iseći na kocke i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 207 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 60 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 103.5 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 0.5 g