U činiju staviti brašno, so i sodu bikarbonu. Postepeno dodavati jogurt i umesiti glatko, ali čvrsto testo. Testo izraditi na radnoj površini i oblikovati jufku.
Staviti je u pleh za pečenje, zaseći na gornjoj površini i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, oko 30 minuta.
Hleb je pečen kada dobije zlatnosmeđu boju. Irski hleb služiti topao.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Natrijum - 759 mg
Masti - 1 g
Masti (%) - 2 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 100 g
Ugljeni hidrati (%) - 85 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Natrijum - 379.5 mg
Masti - 0.5 g
Masti (%) - 1 %
Zasićene masti - 0 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 42.5 %
Vlakna - 2 g