U mlako mleko staviti kvasac i šećer i ostaviti da kvasac nabubri.
Semenke pomešati u činijici i odvojiti deo za posipanje. Postepeno dodavati so, palentu, belo i crno brašno i semenke. Umesiti glatko testo, staviti u pripremljen kalup i ostaviti da se testo digne.
Premazati hleb rastopljenim puterom i posuti semenkama.
Zatim ispeći hleb u rerni zagrejanoj na 220*C, oko 40 minuta.
Prohladiti hleb i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 134 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 67 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 1 g