Puter rastopiti.
U pekač stavljati redom sastojke: voda, rastopljen puter, jaje, so, šećer, krem sir, brašno i kvasac.
Namestiti pekač na potrebno vreme pečenja i ostaviti da se testo umesi, udvostruči i na kraju hleb ispeče.
Gotov hleb sa krem sirom prohladiti i servirati tokom dana uz obrok.
Ukoliko se hleb mesi ručno postupak je sledeći: u posudu za mešenje prvo se stavi brašno, suvi kvasac i šećer, promeša a zatim se dodaju preostali sastojci - rastopljen puter, jaje, krem sir, so i voda. Potrebno je umesiti glatko testo, i kad se počne odvajati od zidova posude testo premesiti i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Hleb peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne dobije zlatnu boju.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 146 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 73 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 1 g