Svež kvasac izmrviti, dodati malo šećera i mlakog mleka i ostaviti da uskisne oko 10 minuta.
U činiju staviti pšenično i sojino brašno, otopljen margarin, pripremljen kvasac, so, šećer, rum i uz dolivanje mlakog mleka i vode umesiti glatko testo.
Premesiti na radnoj površini, napraviti loptu od testa i ostaviti oko pola sata na toplom mestu da se udvostruči. Testo ponovo premesiti, formirati veknu, staviti u kalup i ostaviti još pola sata na toplom.
Hleb peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta, sniziti temperaturu na 180°C i peći dok hleb ne porumeni.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 81 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 9 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 40.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 4.5 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 1 g