Toggle Navigation

 

Hleb od pirinčanog brašna

Pirinčano brаšno se koristi kаo sredstvo zа zgušnjаvаnje u jelima jer sprečаvа izdvаjаnje tečnosti. Pravi se od fino mlevenog zrna pirinča.

Plativoo
Priprema

Zrna pšenice prepeći u tiganju ili rerni i kad se ohlade samleti u mlinu ili blenderu.

Sve sastojke pomešati i umesiti testo.

Ostaviti da odstoji sat vremena, udvostruči svoju masu i zatim formirati oblik vekne.

Staviti u kalup ili tepsiju i peći u rernu zagrejanoj na 180*, oko sat vremena.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 12 %

Masti - 6 g

Masti - 26 g

Masti (%) - 0 %

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 62 %

Natrijum - 53 mg

Voda - 4 %

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 6 %

Masti - 3 g

Masti - 13 g

Masti (%) - 0 %

Holesterol - 0 mg

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 31 %

Natrijum - 26.5 mg

Voda - 2 %

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 50 g pečenog susama
    • 250 g pšenice
    • 250 g integralnog brašna
    • 500 g pirinčanog brašna
    • 1 l vode
    • 1 kašičica soli
    • 1 kašika šećera
    • 1 kesica suvi kvasac