Zrna pšenice prepeći u tiganju ili rerni i kad se ohlade samleti u mlinu ili blenderu.
Sve sastojke pomešati i umesiti testo.
Ostaviti da odstoji sat vremena, udvostruči svoju masu i zatim formirati oblik vekne.
Staviti u kalup ili tepsiju i peći u rernu zagrejanoj na 180*, oko sat vremena.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 6 g
Masti - 26 g
Masti (%) - 0 %
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 62 %
Natrijum - 53 mg
Voda - 4 %
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 6 %
Masti - 3 g
Masti - 13 g
Masti (%) - 0 %
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Natrijum - 26.5 mg
Voda - 2 %