Krupno narendati trapist, dodati oceđene i izmrvljene sardine, iseckane šampinjone i crne masline. Preliti maslinovim uljem i posuti seckanim ruzmarinom. Smesu, odnosno fil promešati.
Lisnato testo razviti na list debljine 1 cm, premazati filom i uviti u rolat (radi lakšeg sečenja rolat staviti u frižider da se stegne).
Iseći na manje komade pituljice i ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Pituljice peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 130 kcal
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 20 %
Masti - 9 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 22 mg
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 194 mg
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 22.5 g
Energetska vrednost porcije - 65 kcal
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 10 %
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 11 mg
Ugljeni hidrati - 3 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 97 mg
Vlakna - 0 g