U dublju posudu staviti brašno, prašak za pecivo, so, mleko, puter, kiselo mleko i malo kima.
Testo dobro izraditi i umesiti da bude meko i glatko tako da se odvaja od zidova posude.
Rastanjiti testo oklagijom, formirati željene oblike (pogacice, kiflice...) i ređati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Premazati žumancem, posuti kimom i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 105 kcal
Natrijum - 91 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 52.5 kcal
Natrijum - 45.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 8.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0.5 g