Pileće meso izlupati tučkom za meso i peći na zagrejanom maslinovom ulju. Okrenuti piletinu, staviti list šunke i list sira. Preliti polovinom neutralne pavlake i još malo peći. U drugi tiganj sipati preostalu pavlaku, dodati njoke, so i vuster sos. Piletinu i njoke servirati na tanjir i ukrasiti po želji.
Preporučeni dnevni unos natrijuma za zdrave osobe je oko 2400 miligrama. Ovim obrokom unosi se više od polovine preporučene količine, pa ostatak dana treba birati manje slane namirnice.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 725 kcal
Natrijum - 1450 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 154 mg
Belančevine - 57 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 41 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 362.5 kcal
Natrijum - 725 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 77 mg
Belančevine - 28.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 20.5 %
Vlakna - 2 g