Napraviti marinadu od maslinovog ulja, soka od limuna, dodatka jelima, bosiljka, ruzmarina i peršuna, i time premazati svaki filet. U tepsiju staviti foliju, na dno poređati polovinu isečenih kolutova pomorandže, limuna i jabuke. Preko voća poređati filete i na svaki od njih staviti ostatak voća. Zapeći ribu u rerni 20 minuta na 200*C. List servirati uz prilog od barenog prokelja.
Aromatičan obrok, sa niskim sadržajem natrijuma, u kojem i pored velike količine masnoća, dominiraju nezasićene masne kiseline koje imaju pozitivan efekat na organizam. Poželjno je da osobe kojima je ograničen unos masnoća, pripreme marinadu sa manjom količinom maslinovog ulja, čime mogu smanjiti ukupnu količinu masnoća u obroku.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 87.5 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 12.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 4.5 g