Ribu list iseći na komade i na žicu za ražnjić ređati redom: komadi ribe list, polovina čeri paradajza, maslina i tako redom dok se ne potroše svi sastojci. Ražnjiće začiniti i peći na maslinovom ulju, pred kraj preliti belim vinom. Servirati uz bareni krompir i ukrasiti po želji.
Iako sadrži veću količinu masnoća od preporučene, ovaj obrok ima malo zasićenih, aterogenih masti, jer je prilikom njegove pripreme korišćeno maslinovo ulje. Da bi smanjili količinu masti pripremljene ražnjiće ispecite na roštilju.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 495 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 247.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 3.5 g