Pileće meso iseckati na kockice i propržiti na maslinovom ulju. Dodati sitno iseckan beli luk i propržiti ga nekoliko minuta, pa onda dodati sitno iseckanu papriku baburu.
Peći oko 5 minuta, da paprika ostane al dente, a zatim dodati marinirane šampinjone.
U jelo sipati pavlaku za kuvanje i kuvati dok ne proključa.
Posoliti, pobiberiti i na kraju dodati barene torteline.
Promešati, kuvati 2-3 minuta i servirati.
Gotovo jelo posuti parmezanom.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 880 kcal
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 81 mg
Ugljeni hidrati - 120 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Natrijum - 644 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 440 kcal
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Natrijum - 322 mg
Vlakna - 2.5 g