Ne delu ulja propržiti isečenu džigericu. Na drugoj polovini ulja propržiti praziluk isečen na kolutove, dodati papriku iseckanu na rezance, preliti sa malo vode i dodati džigericu. Kuvati dok tečnost ne ispari pa dodati kiselu pavlaku. Gotovu džigericu servirati uz bareni pirinač i poslužiti uz krišku raženog hleba
Sirova džigerica je veoma često mikrobiološki kontaminirana. Potrebno je preduzeti mere predostrožnosti kako bi pripremljena džigerica bila bezbedna za upotrebu. Najbolja je kada se iseče na manje komade i peče dok iz nje ne prestane da curi ružičasta sukrvica.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 755 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 422 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 377.5 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 211 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4.5 g