Svinjski vrat iseći na šnicle, posuti iseckanom mirođijom, preliti uljem i marinirati oko sat vremena.
Na malo ulja kratko propržiti iseckanu papriku i stabljike celera, dodati pirinač, preliti pavlakom i promešati nadev.
Paradajz izdubiti, napuniti nadevom, staviti mocarelu i zapeći u rerni par minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.
Marinirani svinjski vrat ispeći u gril tiganju.
Servirati svinjski vrat uz punjeni paradajz i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 48 g
Masti (%) - 65 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 103 mg
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 643 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 24 g
Masti (%) - 32.5 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 51.5 mg
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 321.5 mg
Vlakna - 1.5 g