Krompir staviti u šerpu sa ključalom vodom, kuvati 15 minuta, a zatim ga izvaditi, posoliti, pobiberiti, staviti u tepsiju i peći u rerni zagrejanoj na 200*C 15 minuta.
Kajmak rastopiti i začiniti tucanom paprikom.
Svinjski file iseći, začiniti i peći na zagrejanom ulju. Pred kraj pečenja posuti majčinom dušicom.
Listiće slanine propržiti u tiganju dok ne postane hrskava.
Servirati file i slaninu uz prilog od krompira i kajmaka i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 385 g
Energetska vrednost porcije - 640 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 24 %
Masti - 41 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 21 g
Holesterol - 192 mg
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 481 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 192.5 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 12 %
Masti - 20.5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 10.5 g
Holesterol - 96 mg
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 240.5 mg
Vlakna - 1.5 g