Na ulju i puteru propržiti isečenu piletinu, začiniti i izvaditi pečenu piletinu na tanjir. Na istoj masnoći prodinstati crni luk isečen na rebarca. Kada se luk uprži, uliti pavlaku za kuvanje i kada proključa vratiti piletinu u tiganj. Dodati tucanu ljutu papriku, peršunov list i promešati. Ljutu piletinu u pavlaci servirati uz prilog od barenog pirinča.
Iako je ukupna količina masnoća u ovom obroku u granicama preporučenih vrednosti, količina zasićenih masnoća je za 50% veća od preporučenog. Osobe koje vode računa o unosu masnoća, mogu da smanje količinu putera i deo pavlake zamene jogurtom od obranog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 81 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 207.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 40.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1.5 g