Pileće meso iseći na šnicle i izlupati tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i staviti trake anisa i šargarepe. Urolovati meso i pričvrstiti čačkalicom. Peći na maslinovom ulju. U odgovarajućoj posudi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti i naliti mleko uz stalno mešanje. Začiniti i dodati bareni brokoli, prethodno usitnjen u blenderu. Pileće rolnice servirati na „pire“ od brokolija i poslužiti sa crnim hlebom.
Piletina se čuva u najhladnijem delu frižidera, jedan do dva dana. Vrlo je značajno da sirovo meso ne dolazi u dodir sa ostalim namirnicama, naročito onim koje se dalje termički ne obrađuju. Kuvano ili pečeno meso se u frižideru može održati do četiri dana.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 1005 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 52 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 502.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g