Toggle Navigation

 

Rolovani svinjski file sa pesto sosom, mocarelom i pršutom

U devetnaestom veku za pripremu pesto sosa se koristilo mnogo više belog luka, a manje bosiljka nego danas.

Plativoo
Priprema

File iseći po dužini, rastanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Premazati file tankim slojem pesto sosa, staviti list pršute, kolutove mocarele i urolovati. File peći na zagrejanom ulju.

Bareni krompir iseći, kratko prodinstati na puteru, začiniti iseckanim čubrom, posoliti, pobiberiti i posuti tucanom paprikom.

Gotov krompir posuti rendanim parmezanom i promešati.

Servirati rolovani svinjski file uz začinjen krompir i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 55 g

Belančevine (%) - 38 %

Masti - 28 g

Masti (%) - 43 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 123 mg

Ugljeni hidrati - 27 g

Ugljeni hidrati (%) - 19 %

Natrijum - 950 mg

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 27.5 g

Belančevine (%) - 19 %

Masti - 14 g

Masti (%) - 21.5 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 61.5 mg

Ugljeni hidrati - 13.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %

Natrijum - 475 mg

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

25 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 kašike ulja
    • 600 g svinjskog filea
    • 60 g pesto sosa
    • 200 g mocarele
    • 60 g pršute
    • 600 g barenog krompira
    • 20 g putera
    • tucana ljuta paprika
    • 30 g parmezana
    • so,
    • biber