File iseći po dužini, rastanjiti tučkom za meso, posoliti i pobiberiti. Premazati file tankim slojem pesto sosa, staviti list pršute, kolutove mocarele i urolovati. File peći na zagrejanom ulju.
Bareni krompir iseći, kratko prodinstati na puteru, začiniti iseckanim čubrom, posoliti, pobiberiti i posuti tucanom paprikom.
Gotov krompir posuti rendanim parmezanom i promešati.
Servirati rolovani svinjski file uz začinjen krompir i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Belančevine - 55 g
Belančevine (%) - 38 %
Masti - 28 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 123 mg
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Natrijum - 950 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 27.5 g
Belančevine (%) - 19 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 61.5 mg
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9.5 %
Natrijum - 475 mg
Vlakna - 1.5 g