Filee rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti i staviti listiće pršute i sira. Uviti u rolnicu, pričvrstiti čačkalicom i ispeći na delu ulja. Na preostalom ulju propržiti gambore, flambirati konjakom, naliti pavlakom za kuvanje i posuti šafranom. Kuvati sos par minuta dok se ne zgusne. Odstraniti čačkalice iz rolnica, servirati ih na tanjir, preliti flambiranim gamborima u sosu i poslužiti uz bareni brokoli i krišku ražanog hleba.
Američka asocijacija za istraživanje raka ustanovila je da brokoli smanjuje verovatnoću da pušači obole od raka. Autor ovog istraživanja Li Tang naglašava da “brokoli nije lek, ali pušači mogu da smanje rizik“ i da je ovo istraživanje, sprovedeno na 1743 osobe, potvrdilo da je brokoli koristan čak i u borbi protiv najtežih oboljenja.
Porcija za odraslu osobu - 445 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 980 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 170 mg
Belančevine - 50 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 222.5 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 490 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 25 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 4 g