Svinjski vrat iseći na kockice i nanizati na žicu za ražnjić. Peći na zagrejanom ulju po par minuta sa svake strane (paziti da se ne prepeku).
Iseckati šampinjone i bukovače i peći ih na rastopljenom puteru par minuta. Dodati senf, preliti pavlakom za kuvanje, posoliti, pobiberiti i kuvati dok se ne zgusne.
Ražnjiće skinuti sa žice i servirati na tanjir uz prilog od barenog pirinča i sos od pečuraka.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 28 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 89 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Natrijum - 831 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 44.5 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 415.5 mg
Vlakna - 1 g