Toggle Navigation

 

Punjeni svinjski vrat na krompiru sa ruzmarinom

Već sam naziv ovog jela tera vodu na usta.

Plativoo
Priprema

Svinjski vrat iseći na krupnije komade, začiniti dodatkom za jelo, tucanom paprikom i biberom, preliti sa malo ulja i ostaviti da odstoji oko sat vremena.

Kisele krastavce iseći na listiće, a feta sir na kocke. Meso peći na preostalom ulju, okrenuti na drugu stranu i u tiganj dodati pršutu i krastavce. Preko mesa ređati kockice feta sira.

Na rastopljenom puteru kratko sotirati krompir isečen na kolutove i začiniti ga dodatkom za jelo i ruzmarinom.

Na pečeno meso dodati pršutu i krastavce, preklopiti drugim komadom mesa i napraviti „sendvič”.

Na tanjir servirati krompir sa ruzmarinom, a preko krompira staviti sendvič od mesa.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 395 kcal

Belančevine - 33 g

Belančevine (%) - 33 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 59 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 109 mg

Ugljeni hidrati - 8 g

Ugljeni hidrati (%) - 8 %

Natrijum - 1475 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal

Belančevine - 16.5 g

Belančevine (%) - 16.5 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 29.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 54.5 mg

Ugljeni hidrati - 4 g

Ugljeni hidrati (%) - 4 %

Natrijum - 737.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog vrata
    • 40 g pršute
    • 100 g kiselih krastavaca
    • 120 g feta sira
    • 4 kašike ulja
    • 600 g barenog krompira
    • 20 g putera
    • ruzmarin
    • dodatak za jelo
    • biber
    • crvena tucana paprika