Svinjski vrat iseći na krupnije komade, začiniti dodatkom za jelo, tucanom paprikom i biberom, preliti sa malo ulja i ostaviti da odstoji oko sat vremena.
Kisele krastavce iseći na listiće, a feta sir na kocke. Meso peći na preostalom ulju, okrenuti na drugu stranu i u tiganj dodati pršutu i krastavce. Preko mesa ređati kockice feta sira.
Na rastopljenom puteru kratko sotirati krompir isečen na kolutove i začiniti ga dodatkom za jelo i ruzmarinom.
Na pečeno meso dodati pršutu i krastavce, preklopiti drugim komadom mesa i napraviti „sendvič”.
Na tanjir servirati krompir sa ruzmarinom, a preko krompira staviti sendvič od mesa.
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 33 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 59 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 109 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Natrijum - 1475 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 125 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 29.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 54.5 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 4 %
Natrijum - 737.5 mg
Vlakna - 0.5 g