Piletinu iseći na šnicle, izlupati tučkom i začiniti dodatkom za jelo. Uvaljati piletinu u brašno i pržiti na zagrejanom ulju. Dodati kisele krastavce isečene na kockice i kiselo mleko, promešati i dinstati oko 10-ak minuta dok se saft ne zgusne. Servirati piletinu u kiselom saftu uz bareno povrće – krompir, šargarepu i brokoli. Uz jelo poslužiti i krišku ražanog hleba.
Kako piletina sadrži nisku količinu zasićenih masti, neće znatno uticati na povećanje nivoa holesterola u krvi. Zbog svog neutralnog ukusa, piletina se često kombinuje sa čitavim spektrom povrća i začina čime se dobija uvek ukusan i hranljiv obrok.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 37.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 5.5 g