Krompir iseći na manje komade, staviti u šerpu sa toplom vodom, posoliti i kuvati dok ne omekša. Krompir procediti, dodati puter i napraviti pire. U pire dodati sitno iseckan vlašac i promešati.
Piletinu iseći na šnicle, posoliti, pobiberiti i premazati senfom. Peći piletinu na zagrejanom maslinovom ulju sa strane koja nije premazana senfom. Posuti brašnom i tek tada okrenuti piletinu. Preliti vodom i ostaviti da se ukrčka.
Na preostalom ulju ispeći iseckane šitake i bukovače, promešati, posoliti i pobiberiti.
Servirati piletinu na tanjir uz prilog od vlašac pirea i gljiva.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 420 kcal
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 39 %
Masti - 14 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 99 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Natrijum - 377 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 210 kcal
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 19.5 %
Masti - 7 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49.5 mg
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Natrijum - 188.5 mg
Vlakna - 2.5 g