Krompir iseći na kriške i poređati u pripremljenu tepsiju. Dodati začinjenu piletinu i ispeći u zagrejanoj rerni na 220*C, oko 25 minuta. Na ulju propržiti sitno iseckan crni i beli luk i dodati krupno isečene smrčke. Dinstati 5 minuta, posoliti, pobiberiti i preliti belim vinom. Kuvati dok alkohol ne ispari, oko 2 minute. Pečeni krompir i piletinu servirati na tanjir i preliti sosom od smrčaka. Piletinu sa sosom od smrčaka posuti parmezanom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 492 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 34 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 98 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 246 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g