Bundevu iseći na manje komade, staviti u šerpu sa toplom vodom i kuvati oko 15 minuta dok ne omekša.
Cvetiće brokolija staviti u činiju, dodati sitno iseckan paradajz i beli luk, posuti parmezanom, začiniti svežim bosiljkom i crvenom ljutom paprikom, posoliti, pobiberiti i promešati nadev.
Piletinu rastanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, staviti nadev i preklopiti. Peći piletinu na zagrejanom maslinovom ulju uz pažljivo okretanje da se šnicle ne raspadnu.
Skuvanu bundevu ocediti od vode, staviti u blender i usitniti u pire. Vratiti pire u šerpu, dodati deo pavlake za kuvanje, posoliti, pobiberiti i kuvati oko 2-3 minuta.
Servirati bareni pirinač i pire od bundeve, dekorisati čili sosom i preostalom pavlakom, dodati i piletinu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 608 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 91 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 304 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 45.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 1.5 g