Pileće batake odvojiti od kože i kostiju. Na ulju propržiti seckani luk i šargarepu isečenu na kolutove, dodati meso, posoliti, pobiberiti i začiniti kimom. Kad je meso skoro gotovo začiniti crvenom mlevenom paprikom, dodati isečen krompir, naliti vodom i ostaviti da se kuva dok krompir ne omekša. Na kraju dodati isečene šampinjone i paradajz i kuvati još 10-ak minuta. Gotovu piletinu na segedinski način servirati i po želji poslužiti sa crnim hlebom.
Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, ali i uz sireve, supe i sosove, a omiljen je i kao začin uz hleb i razne vrste peciva.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 640 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 320 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 4 g