Toggle Navigation

 

Piletina na mlinarski način

Jelo jednostavno za pripremu i može se pripremiti i na grilu. Poslužite ovaj obrok bez hleba uz obilje raznovrsnih salata.  

Plativoo
Priprema

Priprema palente: u proključalu slanu vodu dodati puter, so i lagano, uz neprestano mešanje, sipati kukuruznu palentu i kuvati do željene gustine. 

U tiganju na zagrejanom ulju opeći sa donje strane komade pilećeg belog mesa. Kad je meso porumenelo okrenuti ga i nastaviti sa pečenjem. Na gornju pečenu stranu mesa staviti kolut paradajza, a preko njega listić trapista i nastaviti sa pečenjem dok se meso ne ispeče. Preko trapista staviti origano. Jelo servirati na sledeći način: na dno tanjira staviti pripremljenu palentu a na nju ispečeni komad piletine. Tanjir dekorisati po želji. Služiti uz željenu salatu. 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 620 g

Energetska vrednost porcije - 620 kcal

Natrijum - 1100 mg

Masti - 20 g

Masti (%) - 28 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 103 mg

Belančevine - 44 g

Belančevine (%) - 28 %

Ugljeni hidrati - 70 g

Ugljeni hidrati (%) - 44 %

Vlakna - 7 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 310 g

Energetska vrednost porcije - 310 kcal

Natrijum - 550 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 14 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 51.5 mg

Belančevine - 22 g

Belančevine (%) - 14 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Vlakna - 3.5 g

Broj osoba

4

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pilećeg belog mesa
    • 2 paradajza
    • 4 lista topljenog sira
    • 1 kašika ulja
    • origano
    • prilog:
    • 240 g palente
    • 20 g putera
    • 500 ml vode