Priprema palente: u proključalu slanu vodu dodati puter, so i lagano, uz neprestano mešanje, sipati kukuruznu palentu i kuvati do željene gustine.
U tiganju na zagrejanom ulju opeći sa donje strane komade pilećeg belog mesa. Kad je meso porumenelo okrenuti ga i nastaviti sa pečenjem. Na gornju pečenu stranu mesa staviti kolut paradajza, a preko njega listić trapista i nastaviti sa pečenjem dok se meso ne ispeče. Preko trapista staviti origano. Jelo servirati na sledeći način: na dno tanjira staviti pripremljenu palentu a na nju ispečeni komad piletine. Tanjir dekorisati po želji. Služiti uz željenu salatu.
Porcija za odraslu osobu - 620 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 310 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3.5 g