Meso izlupati tučkom za meso, začiniti i ispeći na malo zagrejanog ulja. Jaja umutiti u činiji, dodati mleko i kajmak , promešati i ispeći na drugom delu ulja. Na puteru propržiti iseckane bademe, dodati naseckan beli luk, prezlu i uz stalno mešanje dodati cvetove barenog karfiola. Na tanjir servirati kajganu sa kajmakom, preko nje staviti grilovano pileće meso i aromatični karfiol u prezli. Poslužiti toplo.
Karfiol je kupusna biljka male energetske, a izuzetne hranljive vrednosti, koja blagotvorno deluje na zdravlje. U 100 g ima samo oko 25 kcal, ali zato, pravo bogatstvo u mineralima (kalijum, fosfor, magnezijum), vitaminima (vitamin C, folna kiselina) i nerastvorljivim dijetnim vlaknima.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 416 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 265 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 208 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 132.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 3 g