Toggle Navigation

 

Pileći paprikaš sa knedlicama

Paprikaš Vojvođanske trpeze. Ovako su ga spremale naše bake, pa tako i mi danas. Najbrže i najjednostavnije je bilo kuvati čorbasta jela od mesa, dopunjena knedlama i krompirom. Može da se sprema gušći i redji, sa krompirom ili bez, kako ko voli...

Plativoo
Priprema

Crni luk sitno iseckati i prodinstati na ulju ili masti. Zatim dodati piletinu, preliti sa malo vode, začiniti i kuvati na tihoj vatri. Pred kraj kuvanja dodati krompir isečen na kriške. Kad je krompir skuvan, iskidati kašikom knedlice i kuvati još par minuta. Knedlice pripremiti tako što u činiji se sjedini jaje i brašno, posoli i postepeno dodaje voda dok masa ne postane kompaktna. Jelo služiti uz obilje sveže salate ili kisele.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

60 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

  • Knedle:
    • so,
    • 1 jaje
    • 5 kašika brašna
    • voda
    • 500 g pilećeg mesa
    • 500 g krompira
    • 2 glavice crnog luka
    • biber
    • mlevena crvena paprika
    • 2 kašike ulja
    • so,