Pileće belo meso, beli luk, začine i malo karija samleti na mašini ili izmiksati. Od toga praviti manje valjkaste oblike ili ćufte, uvaljati u brašno i ispeći na ulju da porumene. Na ulju i puteru prepržiti crni luk i dodati obareni karfiol. Ćufte i karfiol servirati na tanjir i sve preliti umakom u kom se jelo spremalo. Uz jelo poslužiti crni hleb.
Karfiol je biljka iz porodice kupusa, male energetske a izuzetne hranljive vrednosti, koja blagotvorno deluje na zdravlje. U 100 g sadrži samo oko 25 kcal, ali zato ima pravo bogatstvo minerala (kalijum, fosfor, magnezijum), vitamina (vitamin C, folna kiselina) i nerastvorljivih dijetnih vlakana.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 5 g