Pileća srca dobro očistiti, staviti u ključalu vodu, dodati lovorov list i obariti. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti nasečen crni i beli luk, dodati isečenu papriku i dinstati uz povremeno mešanje. Kada je povrće skuvano, dodati obarena srca, začiniti crvenom mlevenom i tucanom paprikom, dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i promešati jelo. Krompir skuvati, izmiksati, dodati mleko i puter i napraviti pire. Servirati pileća srca sa povrćem uz pire krompir.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 670 kcal
Natrijum - 1018 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 18 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 114 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 335 kcal
Natrijum - 509 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 6.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 9 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 4 g