Piletinu izlupati tučkom za meso, zaseći na par mesta, posoliti, pobiberiti i peći na zagrejanom ulju. Meso izvaditi na tanjir, a u tiganj dodati krupno isečene šampinjone i listiće prokelja. Prodinstati, vratiti piletinu, preliti bujonom i kuvati 10-ak minuta. Dodati paradajz pelat, iseckanu mirođiju i promešati. Servirati na tanjir uz krišku ražanog hleba.
Poznato je da paradajz ima mnogobrojna pozitivna dejstva na organizam, između ostalog povećava i izlučivanje vode iz organizma, ima pozitivno dejstvo na srce i krvotok, snižava krvni pritisak i podstiče procese varenja
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 36 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 12 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 6 g