Toggle Navigation

 

Pastrmke sa šljivama i celerom

Jedna je od retkih biljaka koja se u ishrani koristi kompletna: i koren i lišće i lisnate drške i seme. Listovi se koriste kao začin za supe i jela od paradajza, pasulja, krompira....

Plativoo
Priprema

Pastrmke posoliti i pobiberiti.

Na zagrejanom ulju kratko prodinstati iseckan crveni luk i stabljike celera.

Dodati suve šljive, blago posoliti i pobiberiti i promešati.

U tepsiju staviti povrće sa šljivama, poređati pastrmke i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 20 minuta.

Jelo servirati na tanjir i poslužiti toplo.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 560 g

Energetska vrednost porcije - 850 kcal

Belančevine - 42 g

Belančevine (%) - 22 %

Masti - 35 g

Masti (%) - 42 %

Zasićene masti - 6 g

Holesterol - 114 mg

Ugljeni hidrati - 68 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Natrijum - 451 mg

Vlakna - 27 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 280 g

Energetska vrednost porcije - 425 kcal

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 11 %

Masti - 17.5 g

Masti (%) - 21 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 57 mg

Ugljeni hidrati - 34 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Natrijum - 225.5 mg

Vlakna - 13.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

45 min.

Sastojci

    • 2 pastrmke
    • 3 kašike ulja
    • 400 g crvenog luka
    • 300 g suvih šljiva
    • 100 g stabljika celera
    • so,
    • biber