Pastrmke posoliti i pobiberiti.
Na zagrejanom ulju kratko prodinstati iseckan crveni luk i stabljike celera.
Dodati suve šljive, blago posoliti i pobiberiti i promešati.
U tepsiju staviti povrće sa šljivama, poređati pastrmke i peći u rerni zagrejanoj na 200*C, 20 minuta.
Jelo servirati na tanjir i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 560 g
Energetska vrednost porcije - 850 kcal
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 22 %
Masti - 35 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 114 mg
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Natrijum - 451 mg
Vlakna - 27 g
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 425 kcal
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 11 %
Masti - 17.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 57 mg
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Natrijum - 225.5 mg
Vlakna - 13.5 g