Mladi krompir staviti u tepsiju, preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti.
Pastrmke očistiti, začiniti, staviti preko krompira i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Spanać kratko obariti, staviti u blender, dodati pršutu i usitniti. Staviti u šerpu, zagrejati, preliti pavlakom za kuvanje i kuvati sos dok se ne zgusne.
U gotov sos dodati parmezan i promešati.
Servirati pastrmke i krompir, preliti sosom i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 29 %
Masti - 31 g
Masti (%) - 56 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 99 mg
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Natrijum - 890 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 49.5 mg
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Natrijum - 445 mg
Vlakna - 1.5 g