Pileće meso začiniti, poređati u vatrostalnu tepsiju sa krompirom i šargarepom i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C, 20-ak minuta. Izvaditi meso iz tepsije, na povrće dodati pavlaku, senf i limunov sok, promešati, vratiti piletinu i zapeći još 15-ak minuta u rerni. Jelo servirati uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 450 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 78 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 225 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 3.5 g