Filete ribe seckati na rezance, posuti limunovim sokom, posoliti I pobiberiti, te ostaviti 10 minuta da odstoje. Iseckati crni luk i pržiti na ulju dok ne omekša, pa dodati marinirane šampinjone isečene na listiće, te dinstati još 10 minuta. Povrće sipati u vatrostalnu posudu, posuti peršunom i preko naslagati fi lete. Umutiti 3 kašike maslinovog ulja sa senfom, renom i iseckanim belim lukom i time premazati filete. Sve posuti prezlom i peći u rerni 30 minuta na 200 °C. Gotovo jelo dekorisati paradajzom isečenim na kolutove i poslužiti uz bareni
krompir posut začinskom paprikom, barenom blitvom i integralnim hlebom.
Ren botanički pripada istoj porodici kao i kupus ili slačica, ali se za razliku od ovih biljaka, u ishrani koristi samo koren rena. Listovi sadrže blago otrovnu supstancu, zbog čega nemaju kulinarsku vrednost i značaj za ljudsku ishranu. Najčešće se kao dodatak mesu ili ribi korsiti rendani ren u koji se dodaje limunov sok ili sirće.
Porcija za odraslu osobu - 680 g
Energetska vrednost porcije - 600 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 90 mg
Belančevine - 56 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 80 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 17 g
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 8.5 g