Filete ribe iseći na manje komade, začiniti peršunom, posoliti, pobiberiti i ispržiti na zagrejanom ulju. Ribu izvaditi na tanjir, a na preostalom ulju prodinstati pečurke. Povrće ispasirati u blenderu i dodati pečurkama. Dodati biljnu pavlaku i med i ostaviti da se kuva 2-3 minuta. Gotov sos od povrća sa medom servirati na tanjir, dodati filete oslića i dekorisati kriškama limuna. Jelo poslužiti iz ražani hleb.
Obrok, osim ribe, ne sadrži druge namirnice životinjskog porekla, te je pogodan za dane posta (kada je dopušteno konzumiranje ribe). Raznovrsno povrće i hleb od integralnog brašna izvor su značajne količine dijetetskih vlakana.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 880 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 15 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 440 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 10 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 7.5 g