Toggle Navigation

 

Orah medaljoni na pirinču sa turmarikom

Orasi su najstariji plod drveta koji ljudi koriste u ishrani.

Plativoo
Priprema

Na rastopljenom puteru propržiti iseckane šampinjone, dodati bareni pirinač, začiniti turmarikom, preliti pavlakom za kuvanje, promešati i kuvati na laganoj vatri 10-ak minuta.

Filee iseći na medaljone, posoliti, pobiberiti i sa strane uvaljati u mlevene orahe. Medaljone peći na zagrejanom susamovom ulju po dva minuta sa svake strane.

Servirati orah medaljone uz prilog od pirinča sa turmarikom.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 330 g

Energetska vrednost porcije - 575 kcal

Belančevine - 38 g

Belančevine (%) - 26 %

Masti - 34 g

Masti (%) - 54 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 106 mg

Ugljeni hidrati - 28 g

Ugljeni hidrati (%) - 20 %

Natrijum - 398 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 165 g

Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal

Belančevine - 19 g

Belančevine (%) - 13 %

Masti - 17 g

Masti (%) - 27 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 53 mg

Ugljeni hidrati - 14 g

Ugljeni hidrati (%) - 10 %

Natrijum - 199 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

30 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g svinjskog filea
    • 80 g mlevenih oraha
    • 2 kašike susamovog ulja
    • so,
    • biber
    • 300 g barenog pirinča
    • kurkuma (turmarika)
    • 150 ml pavlake za kuvanje
    • 120 g šampinjona
    • 15 g putera