Na rastopljenom puteru propržiti iseckane šampinjone, dodati bareni pirinač, začiniti turmarikom, preliti pavlakom za kuvanje, promešati i kuvati na laganoj vatri 10-ak minuta.
Filee iseći na medaljone, posoliti, pobiberiti i sa strane uvaljati u mlevene orahe. Medaljone peći na zagrejanom susamovom ulju po dva minuta sa svake strane.
Servirati orah medaljone uz prilog od pirinča sa turmarikom.
Porcija za odraslu osobu - 330 g
Energetska vrednost porcije - 575 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 26 %
Masti - 34 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 106 mg
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Natrijum - 398 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 165 g
Energetska vrednost porcije - 287.5 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 13 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 53 mg
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Natrijum - 199 mg
Vlakna - 1 g