Kelj i karfiol dobro oprati. Zasebno obariti u kipućoj vodi do nekih 70%. Povrće izvaditi i staviti u posudu sa hladnom vodom. Za to vreme na umereno zagrejanom ulju dinstati sitno sečen crni luk. Dodati mleveno meso. Nastaviti sa dinstanjem 10-ak minuta. Mesu dodati sitno sečeni paradajz i začiniti. Musaku slagati na sledeći način: tepsiju premazati uljem pa poređati listove delimično obarenog kelja. Preko kelja stavimo dinstano mleveno meso, a preko poređamo cvetove karfiola. U posudi izmešamo žumanca sa mlekom i prelijemo složenu musaku. Musaku stavimo u rernu da se zapeče 15 minuta na 200*C.
Priprema salate: šargarepu dobro oprati, tanko oguliti i izrendati na krupnijoj strani trenice. šargarepu začiniti sokom od limuna, posoliti i dodati sitno seckani peršun.
Porcija za odraslu osobu - 680 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 205 mg
Belančevine - 48 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 16 g
Porcija za odraslu osobu - 340 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 102.5 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 8 g