Toggle Navigation

 

Mesni rolat sa mocarelom i paradajz sosom

Najpoznatija i najkvalitetnija mocarela proizvodi se od mleka bivolica.

Plativoo
Priprema

Mleveno meso staviti u činiju, dodati iseckan beli luk, prezlu natopljenu u malo mleka, jaja, posuti crvenom mlevenom paprikom, posoliti, pobiberiti i dobro izmešati smesu.

Meso rastanjiti, staviti mocarelu i uviti u rolat. Mesni rolat peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20-ak minuta.

Na maslinovom ulju kratko prodinstati iseckan crveni luk, dodati paradajz pelat i kuvati na laganoj vatri dok sva tečnost ne ispari. Sos začiniti, dodati iseckan svež bosiljak i promešati.

Mesni rolat iseći na šnite i servirati sa paradajz sosom uz prilog od barenog pirinča.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 320 g

Energetska vrednost porcije - 450 kcal

Belančevine - 34 g

Belančevine (%) - 31 %

Masti - 23 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 115 mg

Ugljeni hidrati - 24 g

Ugljeni hidrati (%) - 22 %

Natrijum - 794 mg

Vlakna - 2 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 160 g

Energetska vrednost porcije - 225 kcal

Belančevine - 17 g

Belančevine (%) - 15.5 %

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 57.5 mg

Ugljeni hidrati - 12 g

Ugljeni hidrati (%) - 11 %

Natrijum - 397 mg

Vlakna - 1 g

Broj osoba

6

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 500 g mlevenog mešanog mesa
    • 2 jaja
    • 20 g prezli
    • 50 ml mleka
    • so,
    • biber
    • mlevena crvena paprika
    • 2 čena belog luka
    • 250 g mocarele
    • 1 kašika ulja
    • 2 kašike maslinovog ulja
    • 150 g crvenog luka
    • 400 g paradajz pelata
    • bosiljak
    • 400 g barenog pirinča