Meso iseći na komade iste veličine i nanizati na žice za ražnjice. Biber, so i kari pomešati, dodati maslinovo ulje i u tako pripremljenu marinadu staviti piletinu da odstoji oko sat vremena. Kiselu pavlaku i pesto sos izmešati. Bareni krompir preseći na pola i kratko ispržiti u dubokom vrelom ulju. Servirati krompir i ražnjiće na tanjir i poslužiti uz sos od pavlake i pesta.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 1.5 g