Toggle Navigation

 

Marinirani pileći ražnjići sa krompirom i sosom od pavlake i pesta

Pesto je uobičajen naziv za zelenu pastu koja se pravi od maslinovog ulja, zelenih listova bosiljka ili peršunovog lista, uz dodatak semenki – u originalnom receptu, melju se semenke mediteranskog bora, pinjole, ali se kao zamena za njih obično dodaje badem ili orah.

Plativoo
Priprema

Meso iseći na komade iste veličine i nanizati na žice za ražnjice. Biber, so i kari pomešati, dodati maslinovo ulje i u tako pripremljenu marinadu staviti piletinu da odstoji oko sat vremena. Kiselu pavlaku i pesto sos izmešati. Bareni krompir preseći na pola i kratko ispržiti u dubokom vrelom ulju. Servirati krompir i ražnjiće na tanjir i poslužiti uz sos od pavlake i pesta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 400 g

Energetska vrednost porcije - 540 kcal

Natrijum - 610 mg

Masti - 27 g

Masti (%) - 45 %

Zasićene masti - 10 g

Holesterol - 87 mg

Belančevine - 39 g

Belančevine (%) - 29 %

Ugljeni hidrati - 35 g

Ugljeni hidrati (%) - 26 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 200 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 305 mg

Masti - 13.5 g

Masti (%) - 22.5 %

Zasićene masti - 5 g

Holesterol - 43.5 mg

Belančevine - 19.5 g

Belančevine (%) - 14.5 %

Ugljeni hidrati - 17.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 13 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

80 min.

Sastojci

    • 600 g pilećeg belog mesa
    • 600 g barenog krompira
    • biber
    • so
    • kari
    • 5 kašika maslinovog ulja
    • peršun list
    • 300 g kisele pavlake
    • 40 g pesto sosa