Na zagrejanom maslinovom ulju kratko propržiti začinjeni svinjski file sa svih strana. Lisnato testo rastanjiti oklagijom, položiti file na testo i urolovati. Staviti u vatrostalnu posudu, premazati umućenim jajetom i peći 15-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C. Na puteru sotirati šargarepu i servirati je uz file u lisnatom testu. Kao prilog poslužiti salatu od svežeg paradajza.
Zbog izuzetno visokog sadržaja ne samo ukupnih i zasićenih, aterogenih masti, već i transmasti poreklom iz lisnatog testa, u ovom obroku povremeno mogu da uživaju deca i odrasle, zdrave, fizički aktivne osobe
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 49 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 140 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 24.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 3 g