Pileći file iseći na kocke i propržiti na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnu boju.
Praziluk, kisele krastavce i šampinjone sitno iseći, dodati u tiganj sa piletinom i peći oko 5 minuta. Začiniti, dodati senf, vuster sos, preliti vinom i kuvati oko 5 minuta.
Kus kus preliti toplim pilećim bujonom i ostaviti par minuta da upije tečnost.
Piletinu posuti tucanom paprikom, preliti pavlakom za kuvanje i promešati.
U sredinu tanjira servirati kus kus, okolo piletinu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 370 kcal
Natrijum - 1142 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 571 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 1 g