Suva rebarca staviti u ključalu vodu, kuvati 20 minuta a zatim ih izvaditi iz šerpe i ocediti. Na ulju propržiti usitnjen crni luk, dodati beli luk i kiseli kupus iseckan na rezance. Propržiti i po potrebi naliti vodom. Kada kupus dobije zlatno žutu boju, dodati pirinač i malo vode. Kuvati 10-ak minuta. Rebra iseći na manje komade. U tepsiju staviti pripremljen kiseli kupus sa pirinčem, dodati rebra i zapeći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 180*C. Uz ručak poslužiti raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1460 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 78 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 39 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 2.5 g