Belo meso iseckati na kockice. Na zagrejanom maslinovom ujlu dinstati iseckan crni luk dok ne omekša. Dodati cimet, lovorov list, đumbir, kari, papriku, šećer, so i izgnječen beli luk. Kuvati par minuta i dodati belo meso i paradajz pire. Preliti vodom da ogrezne i kuvati oko 20-ak minuta. Neposredno pre serviranja dodati limunov sok i još malo prodinstati. Poslužiti kari piletinu uz prilog od barenog pirinča.
recept by Vesna
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 1121 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 560.5 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g