Svinjske filee posoliti, pobiberiti i kratko zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju.
Karfiol iseći na cvetiće i obariti u ključaloj vodi. Bareni prokelj propržiti na zagrejanom maslinovom ulju.
Rastopiti puter, dodati iseckanu mirođiju i beli luk, propržiti minut, dodati brašno, preliti mlekom i kuvati sos dok se ne zgusne. U skuvan sos dodati kiselu pavlaku i promešati.
Zapečene filee iseći na manje komade i kratko ispeći sa obe strane.
Servirati karfiol i prokelj na tanjir, preliti sosom od mirođije i dodati meso.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 489 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 244.5 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 9.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 9 %
Vlakna - 2.5 g