Izdinstati crni luk na malo ulja i dodati sitno isečen pauflek. Poklopiti i kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša, (najbolje da se kuva u sopstvenom soku koji ispusti, ali po potrebi se može dolivati voda). Dodati sitno isečen beli luk, začiniti crvenom mlevenom paprikom, posuti bosiljkom i mlevenim kimom, posoliti i pobiberiti. Pred kraj kuvanja u gulaš staviti paradajz pelat i ostaviti par minuta da se ukrčka. Juneći gulaš servirati uz barenu testeninu.
recept by Dejan
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 246 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 41 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 123 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 20.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g