Toggle Navigation

 

Gust pasulj sa kobasicom

Zbog svog neutralnog ukusa pasulj omogućava niz kombinacija s različitim namirnicama, kao i njegovu široku primenu pri kuvanju. Postoji više vrsta pasulja i dostupan je cele godine.

Plativoo
Priprema

Pasulj oprati, naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri. Zatim ga procediti, uliti novu vodu, začiniti, dodati kolute šargarepe i kuvati. Crni i beli luk prodinstati na ulju, dodati začine i sjediniti sa pasuljem. Razliti smesu u vatrostalnu činiju, poređati odgore kobasice i staviti u rernu da se peče na 200*C, dok ne ispari sva tečnost.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

120 min.

Autor:

Kuhinjica

Sastojci

    • 500 g pasulja (tetovca)
    • 400 g crnog luka
    • 2 šargarepe
    • 4 čena belog luka
    • dodatak jelu
    • biber
    • crvena mlevena paprika
    • 4 kašike ulja
    • 500 g kobasica