Sitno iseckan crni luk propržiti na zagrejanom ulju, dodati crvenu mlevenu papriku i promešati. Goveđe meso iseći na kockice, osušiti čistom krpom i dodati u šerpu sa lukom. Kratko propržiti uz stalno mešanje, posoliti, naliti malo vrele vode, poklopiti i na tihoj vatri dinstati dok meso ne omekša. Krastavce iseckati na tanke rezance i dodati u gulaš pred kraj kuvanja. Obariti testeninu, ocediti i servirati u dubok tanjir, preliti jogurtom i dodati gulaš. Jelo posuti sitno seckanim peršunom i servirati uz crni hleb.
Za pripremu gulaša goveđe meso treba da se naseče na kocke. Može se dinstati sa povrćem podlivajući ga vodom, što je tipično za jela mađarske kuhinje, poput perkelta i gulaša. Za rafiniraniji ukus možete meso podlivati bujonom ili vinom.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 5.5 g