Na filete ribe staviti list pršute i gambore, preklopiti drugim filetom i vezati kuvarskim koncem.
Filete zapeći na zagrejanom ulju sa obe strane. Zatim dodati beli luk, naliti belim vinom i kuvati dok alkohol ne ispari. Izvaditi iz tiganja punjene filete i beli luk.
U isti tiganj dodati marinirani ren, naliti pavlakom za kuvanje, promešati i kuvati oko 2 minuta.
Servirati filete škarpine uz bareni pirinač i rukolu, preliti saftom od rena i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Belančevine - 47 g
Belančevine (%) - 32 %
Masti - 26 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 149 mg
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Natrijum - 597 mg
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Belančevine - 23.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Masti - 13 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 74.5 mg
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Natrijum - 298.5 mg
Vlakna - 0.5 g