Toggle Navigation

 

Fileti škarpine punjeni pršutom i gamborima

Stara izreka kaže da riba treba da pliva tri puta: u vodi, u ulju i u vinu.

Plativoo
Priprema

Na filete ribe staviti list pršute i gambore, preklopiti drugim filetom i vezati kuvarskim koncem.

Filete zapeći na zagrejanom ulju sa obe strane. Zatim dodati beli luk, naliti belim vinom i kuvati dok alkohol ne ispari. Izvaditi iz tiganja punjene filete i beli luk.

U isti tiganj dodati marinirani ren, naliti pavlakom za kuvanje, promešati i kuvati oko 2 minuta.

Servirati filete škarpine uz bareni pirinač i rukolu, preliti saftom od rena i poslužiti.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 430 g

Energetska vrednost porcije - 580 kcal

Belančevine - 47 g

Belančevine (%) - 32 %

Masti - 26 g

Masti (%) - 41 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 149 mg

Ugljeni hidrati - 36 g

Ugljeni hidrati (%) - 27 %

Natrijum - 597 mg

Vlakna - 1 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 215 g

Energetska vrednost porcije - 290 kcal

Belančevine - 23.5 g

Belančevine (%) - 16 %

Masti - 13 g

Masti (%) - 20.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 74.5 mg

Ugljeni hidrati - 18 g

Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %

Natrijum - 298.5 mg

Vlakna - 0.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 fileta škarpine
    • 40 g pršute
    • 80 g gambora
    • 2 kašike ulja
    • 80 ml belog vina
    • 3 čena belog luka
    • 2 kašike mariniranog rena
    • biber
    • so,
    • 40 g rukole
    • 400 g barenog pirinča
    • 200 ml pavlake za kuvanje